Odoo image and text block

Porin kevätpäräys
SUOMEN AVAUS KILPAILU

EM-kilpailun jälkeen oli myös aika avata kilpailukausi Suomessa. Se tehtiin perinteitä noudattaen Porista kevätpäräyksellä. 

Matkaan lähdettiin torstai iltana. Nyt mukaan pääsi myös äiti ja Valtteri, Veera jäi kummeille hoitoon viikonlopuksi, koska asuntovaunu oli vielä talvisäilössä mökillä Maxmossa. Vaikka Veera viihtyykin ”formula kisoissa” niin oman rauhan  ja lepopaikan tärkeys asuntovaunun osalta on Veeralle tärkeä.

Perjantai aamulla varikolle ja vehkeet pienen kasaamisen jälkeen radalle. Vauhti löytyi heti aika mukavasti ja tiimin Päällikkö pystyi keskittymään Hugon kanssa kaasarin seosruuvien opettamiseen. Siinä varmasti heräsi ajatusmaailma, myös siltä osin, sillä kuskin kommentti lauantain warmupin jälkeen, ennen aika-ajoa oli mekaanikolle selkeä kaasarin osalta. Lauantain aika-ajosta kakkos paikka pienellä erolla tiimikaveriin.

Kaksi alkuerää lauantaina ennen pitkää 25 kierroksen finaalia. Alustavasti oltiin muiden kilpailijoiden kanssa puhuttu, että samalla rengassarjalla ajettaisiin myös sunnuntaina. Hugon kanssa oltiin sovittu, että renkaita pitää säästellä ja alkuerissä. Turha reuhaaminen jätetään pois ja hoidetaan hyvä lähtöpaikka finaaliin. Alkuerien yhteispisteiden jälkeen lähtöpaikka finaaliin oli kolmos ruudusta. Hyvä paikka startata siitä masterin perästä. Mutta myös tekniikka on osana tätä hienoa lajia ja meidän lauantai päättyi jo lämmittelykierroksella tulpanjohdon irrottua. (menee mekaanikon piikkiin tämä). 25 kierrosta on pitkä aika seurata radan sivussa muiden ajaessa kilpaa. Kamojen putsaus ja vehkeet valmiiksi sunnuntaita varten. 

Illalla hotellilta soiteltiin Juurikan perheen kanssa, että mihin he olisivat menossa syömään ja voitaisiinko liittyä seuraan. Joona-Oskari on Hugon vanha kilpakumppani Cadet ja Micro 95 luokista ja on mahtavaa, että pojat ajavat taas samassa luokassa kilpaa.  Ollikaiset Jonne ja Antti olivat myös mukana. Oli kiva vaihtaa kuulumiset pitkästä aikaa.

Yöllä oli satanut sen verran vettä, että sunnuntai aamun harjoitus ja aika-ajo ajettiin sadekelin renkailla. Eriin rata ehti jo kuivua.  Aika-ajosta taas kakkos ruutu. Sama suunnitelma mikä oli lauantaina, erät varmasti maaliin renkaita säästellen. Sunnuntain kilpailu ajettiin uusilla renkailla, sillä Porin rata kuluttaa rengasta paljon ja osalla renkaat olivat lauantain kilpailun jälkeen jo siinä kunnossa, että niillä ei olisi koko toista päivää pystynyt ajamaan.

Alkuerien jälkeen Hugon finaalin lähtöpaikka oli ykkös ruutu. Nyt tulpanhattu oli varmistettu nippusiteellä ettei sama lapsus pääsi enää toista kertaa tapahtumaan.

Paalulta voittoon on sanonta ja se toteutui meille sunnuntaina. Kalusto ja kuski toimi mahtavasti! 25 kierroksen jälkeen 3,6 sekunnin voitto oli vakuuttava suoritus ja myös meidän ensimmäinen uudessa luokassa.

Kilpailut jatkuu seuraavaksi Englannissa toisella EM-osakilpailulla 18 - 20.5


Kiitos yhteistyökumppaneille ja Kohtala Sportsin koko porukalle!