Sarno, Italy

18-22.4 CIK-FIA EUROPEAN CHAMPS (round 1) SARNO, ITALY 


Matka kohti Italiaa ensimmäistä EM-osakilpailua aloitettiin ennakko suunnitelmista poiketen jo 13.4.2018

Ajotuntuman saavuttamiseksi ennen varsinaista kilpailua päätettiin ajaa muutama harjoituspäivä, joten Tervajoelta junaan ja matka jatkui Helsinki-Arlanda-Rooma lentokoneella. Saapasmaahan saavuttuamme huomasimme yhden matkalaukun puuttuvan, tietysti se matkalaukku, millä harjoitusmoottorin piti Roomaan saapua. Puolelta öin selvitykset kentällä mihin laukku pitää meille toimittaa ja ei muuta kuin vuokra-autoon ja nokka kohti Napolia. Saavuimme Circuito Internazionale Napolin radalle, jossa EM-kisa käytäisiin. Siellä meitä odotti tiimin pakkaama sprintteri, jossa harjoitus kalusto ja tarvittavat työkalut oli valmiiksi laitettuna. Iso kiitos siitä Kohtala Sportsille!

Harjoittelemaan ei pääse, kun vasta 18.4 tulevalla radalla, joten tiimi päällikkö Jussi Kohtala järjesti meille harjoittelu mahdollisuuden läheltä Sarnoa circuito del sele nimiseltä radalta, joka sijaitsee Battipagliassa 60km etelään Sarnosta.

Kalusto kasaan ja baanalle. Rata oli pölyinen, sillä siellä ajeli päivän mittaan jos jonkinlaista kisa-/harrastekalustoa kaikesta näki, että Italia on moottoriurheilumaa. Kierroksia kertyi Hugolle kuitenkin jonkin verran. Valitettavasti rata oli suljettu sunnuntaina, joten se tiesi muutoksia suunnitelmiin. Hetken mietiskelyn jälkeen päätettiin sunnuntaiksi lähteä ajamaan kohti Muro Lecceseä La concan radalle.

Aamulla viestillä varmistus, että rata on auki!!! Matkaa Battipagliasta La concan radalle oli 370 km ja navi ajatti kaiken lisäksi pieniä vuoristoteitä. Viestistä selvisi, että rata olisi auki klo 16:00 – 20:30 Olihan se joo, radan vuokra-autoille. Sunnuntaina siis päästiin ajamaan vuokra-autojen välissä 5 min  vetoja ja vielä lyhennettyä rataa. Tästä harjoituspäivästä ei kyllä kuskille ollut suurtakaan hyötyä. Sellaista se on kielimuurin kanssa, noh nähtiinpähän kaunista Etelä-Italiaa.

Maanantaina sitten Circuito del sele oli yksin meidän käytössä. Ajamaan pääsi sen minkä kuski jaksoi ja hyvin kierroksia kertyikin talven jälkeen. Kamat kasaan ja illaksi Salernoon mihin muut tiimin jäsenet saapuivat.

Tiistai aamulla radalle varikkotelttaa järjestelemään, uutta kilpakalustoa kasaaman ja teippaamaan sekä valmistautumaan tulevaan kisaan. 

Kisan harjoitukset ajettiin keskiviikkona (viisi harjoitusajoa) sekä torstaina (neljä harjoitusajoa). Perjantaina oli vielä kolme vetoa sekä aika-ajo. Sijoitus 62/78

Lauantaina oli vuorossa alkuerät, neljä kpl ja sunnuntaina yksi alkuerä sekä finaali johon Hugo ei päässyt. Lopputuloksissa Hugon sijoitus oli 51/78.

Tyytyväisiä ei lopputulokseen voitu olla, mutta kuitenkin koko viikon tekeminen oli nousujohteista. Aika-ajon merkitys tasaisessa porukassa nousee tärkeäsi tekijäksi. 0,8 sekunnin ero kärkeen näissä kisoissa tarkoittaa lähtöpaikkaa joukon perältä.

Paluumatkalle kohti Roomaa mahtuikin sitten kaikenlaista hässäkkää, kun Kohtala Sportsin sprintteristä hajosi turbo. Sitä sitten porukalla hinattiin ja työnneltiin paikasta toiseen.

Suomessa kisakausi alkaakin jo seuraavana viikonloppuna Porista kevätpäräyksellä.

Kisaraportti tulossa myöhemmin siitäkin.

Kiitokset yhteistyökumppaneille sekä Kohtala Sportsille.